Viscurry met spinazie

olie – 1 ui – 2 t knoflook – 2 el geraspte gember – 2 pepertjes (droog of vers) – 1 tl kurkuma – 4 dl kokosmelk – ½ el sojasaus – z&p – 300 gr verse spinazie – 500 gr witvisfilet, zonder huid – citroensap

Ui, knoflook en verse pepertjes fijn snijden, (bij gebruik van gedroogde pepertjes deze verkruimelen) op matig vuur fruiten in 1 el olie, ca 5 min tot ze zacht zijn. Regelmatig roeren. Voeg de kurkuma toe en bak nog 1 min.

Roer de kokosmelk, sojasaus, en z&p naar smaak toe en laat 5 min zachtjes pruttelen. Af en toe roeren. Maak op smaak met wat citroensap. Vis in grote stukken van ca 5 cm snijden.

Spinazie toevoegen aan de saus, leg hier bovenop de vis en laat deze in de saus gaar worden, met deksel op de pan, ca 5-10 min (afhankelijk van de vis) en de spinazie geslonken is.

Variatie: met (grote) garnalen of een combinatie van vis en garnalen.