
4 konijnachterbouten -50 gr boter – 100 gr gerookt spek – 250 gr champignons – 2 uien – 4 el mosterd – 1,5 dl crème fraîche of slagroom – 2 takjes dragon of 1 tl gedroogd – 2 dl witte wijn – ½ kippenbouillonblok – 1 blaadje laurier – ½ citroen – p&z
Spek in reepjes snijden en in pan lichtbruin bakken. Schep uit de pan. Bouten bestrooien met p&z, voeg boter aan bakvet toe en braad de bouten rondom bruin. Haal uit de pan. Snij de champignons in 4-en en bak aan, haal uit de pan. Snij de uien fijn en bak goudbruin in het bakvet, voeg evt scheutje olie toe. Roer de mosterd erdoor en voeg de wijn en ½ bouillonblokje toe. Breng aan de kook, voeg laurier en dragon toe. Roer door en leg de bouten terug in de pan. Breng aan de kook, zet vuur laag en laat de bouten gaar worden in ca 1 u.
Haal de bouten als ze gaar zijn uit de pan en roer de room door het vocht. Laat wat inkoken en maak op smaak. Leg de bouten terug in de pan en laat nog 10 min zachtjes pruttelen.
Lekker met geroosterde aardappelen, sperziebonen of geroosterde bloemkool.